email: info@elektromaterijal.hr tel: +38521569782 Facebook Instagram LinkedIn
Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Komparacija
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Prednosti LED rasvjete
23. 01. 2023.

Prednosti LED rasvjete

LED rasvjeta je izvrstan način na koji možete uštedjeti energiju i imati ekološki prihvatljiviju rasvjetu. LED rasvjeta je dostupna u različitim stilovima, veličinama i bojama, što Vam omogućava idealnu rasvjetu za svaki prostor. 

Na našoj elektromaterijal stranici možete pronaći širok izbor LED svjetala po konkurentnim cijenama.

 

Prednosti LED rasvjete

LED rasvjeta je jedna od najučinkovitijih i najisplativijih vrsta rasvjete. Potrebno im je manje energije za proizvodnju iste količine svjetlosti kao tradicionalne žarulje jer proizvode umjereniju svjetlost. To ih čini idealnim za brojne primjene, od stambene i poslovne rasvjete do industrijskih okruženja. 

Ovo su neke od prednosti LED rasvjete:

  1. Energetska učinkovitost: LED svjetla su energetski učinkovita i mogu smanjiti troškove energije do 90%. To je zato što LED žarulje pretvaraju više energije koju troše u svjetlost, a ne u toplinu. LED rasvjeta može smanjiti račune za struju i pomoći u postizanju ciljeva održivosti, te ju zbog toga mnogi koriste kao ulična rasvjeta.
    Ako biste svu rasvjetu u svom uredu, školama ili drugim objektima zamijenili s LED žaruljama, mogli biste vidjeti čak 60% do 70% poboljšanja vaše ukupne energetske učinkovitosti. U nekim slučajevima, poboljšanje može biti čak 90%, ovisno o tome kakvu vrstu svjetla mijenjate i kakvu vrstu LED svjetla koristite.
    Ova poboljšanja energetske učinkovitosti izravno su povezana s financijskim uštedama. Kada zamijenite tradicionalni izvor svjetla s LED izvorom svjetla, vaša će potrošnja energije drastično pasti, pa LED svjetla postaju pametna investicija za konačni rezultat svakog posla!
  2. Dug vijek trajanja: LED žarulje imaju nevjerojatno dug životni vijek do 50 000 sati. To je puno dulje od prosječne žarulje sa žarnom niti, koja obično traje do 1000 sati. Duži vijek trajanja žarulje Vam pomaže smanjiti troškove održavanja i smanjiti potrebu za čestim izmjenama žarulja.
  3. Izdrživost: LED svjetla su izuzetno izdržljiva i otporna na udarce, vibracije i ekstremne temperature. Što ih čini idealnim za primjene u kojima su svjetla izložena oštrim elementima. 
  4. Nizak toplinski učinak: budući da LED žarulje proizvode manje topline, mogu pomoći u smanjenju troškova klimatizacije ljeti jer sustav klimatizacije ne mora više raditi kako bi ohladio vruće okruženje.
  5. Svestranost: LED svjetla dolaze u različitim oblicima, veličinama i bojama, što ih čini idealnima za širok raspon primjena, kako u zatvorenom tako i na otvorenom. 
  6. Sigurnost: LED svjetla su puno hladnija na dodir od ostalih žarulja, što ih čini sigurnijima za korištenje u područjima s djecom i kućnim ljubimcima. LED žarulje emitiraju vrlo malo topline, smanjujući rizik od opeklina i drugih opasnosti.
  7. Uključivanje: LED svjetla se odmah pale, što je odlično za aplikacije koje zahtijevaju brzo osvjetljenje. Ovo je posebno korisno za sigurnosnu rasvjetu ili rasvjetu u nuždi.
  8. Ekološka prihvatljivost: Poboljšanja energetske učinkovitosti izravno su povezana s financijskim uštedama. Kada zamijenite tradicionalni izvor svjetla s LED izvorom svjetla, vaša će se potrošnja energije strmoglavo smanjiti, pa LED svjetla postaju pametna investicija.

LED svjetla su mnogo bolja za okoliš od tradicionalnih žarulja jer ne sadrže otrovne materijale, poput žive, i mogu se u potpunosti reciklirati.

Sve u svemu, LED rasvjeta ima mnoge prednosti koje ju čine idealnim izborom za razne primjene. Energetski je učinkovitija, dugotrajnija, izdržljivija i ekološki prihvatljivija, što ju čini savršenim rješenjem za bilo koji projekt rasvjete.

prednosti led rasvjete

 

Energetska učinkovitost LED rasvjete

LED rasvjeta postaje sve popularnija zbog brojnih prednosti u odnosu na tradicionalne rasvjete. Zahtijeva manje energije za proizvodnju iste količine svjetla i traje dulje, što ju čini energetski učinkovitom opcijom. 

Postoji unutarnja LED rasvjeta i vanjska LED rasvjeta. Vanjsku LED rasvjetu obično vidimo u uličnoj rasvjeti, parkirnim garažama ili znakovima, ali se također može koristiti u domovima i poslovnim prostorima kao led stropna rasvjeta. 

LED rasvjeta može pomoći u smanjenju troškova energije do 90%, što je čini idealnim izborom za one koji žele uštedjeti novac. Također je odličan izbor za one koji žele smanjiti svoj utjecaj na okoliš, jer LED rasvjeta ne sadrži otrovne materijale ili plinove koji mogu pridonijeti onečišćenju zraka. 

Sve u svemu, LED rasvjeta odličan je izbor za one koji žele uštedjeti novac i smanjiti svoj utjecaj na okoliš. Energetski je učinkovita i dugoročnija, što ju čini izvrsnim izborom za stambene i poslovne primjene.

 

Ušteda novca i sigurnost

Korištenje LED svjetala odličan je način za uštedu novca i povećanje sigurnosti. LED svjetla su energetski učinkovitija od tradicionalnih žarulja, troše do 90% manje energije, što znači da svaki mjesec možete uštedjeti novac na računu za struju. LED svjetla također traju dulje od tradicionalnih žarulja, tako da ih nećete morati mijenjati tako često. 

Osim toga, LED svjetla su sigurnija od tradicionalnih žarulja jer proizvode manje topline i manja je vjerojatnost da će izazvati požar. LED svjetla također emitiraju manje ultraljubičastog zračenja koje može oštetiti očima. Ovime možete smanjiti rizik od naprezanja očiju i drugih zdravstvenih problema povezanih s tradicionalnim žaruljama.

Uz ekonomske koristi, postoje mnoge učinkovite koristi od korištenja LED sustava. LED svjetla djeluju kao prirodna sunčeva svjetlost što mu omogućuje dodatno povećanje financijske održivosti postrojenja za uzgoj usjeva u zatvorenom prostoru. Oni proizvode specifičan svjetlosni spektar potreban biljkama koji pospješuje rast. Kao rezultat toga, potrebno je manje svjetla za optimalnu izvedbu. 

Troškovi energije obično čine 20 – 30% troškova proizvodnje usjeva. Korištenje LED sustava omogućuje vam optimizaciju neto dobiti od vašeg poslovanja. Neki poljoprivrednici u zatvorenim prostorima izvijestili su da koriste 98% manje vode za proizvodnju iste količine usjeva koja bi bila potrebna za proizvodnju usjeva na otvorenom. Godišnje bi zemljište veličine 12x12 koštalo 4829 eura godišnje s tradicionalnim žaruljama, dok bi LED svjetla koštala samo 1500 eura godišnje. 

LED svjetla također zahtijevaju manje električne energije za rad, tako da možete smanjiti troškove proizvodnje prelaskom na LED rasvjetu jer ona troši 70% energije. Biljke mogu potrošiti 30% svjetla iz tradicionalnih žarulja, dok se 30% energije koju koriste svjetla gubi kao toplina. Korištenjem LED rasvjete biljke troše 50% svjetla. LED žarulje mogu promijeniti svoju boju, pa tako mogu stvoriti idealnu mješavina osvjetljenja za fotosintezu. Tradicionalne žarulje ne mogu promijeniti svoju boju i ostaju žute boje tijekom cijelog procesa. 

ušteda sa LED rasvjetom

 

Dostupnost LED rasvjete

LED rasvjeta postala je sve dostupnija posljednjih godina. Sada je popularna opcija za komercijalnu i stambenu rasvjetu. LED svjetla dostupna su u velikom izboru veličina, stilova i boja, što ih čini izvrsnim izborom za bilo koji projekt rasvjete. 

LED svjetla dostupna su za kupnju na raznim prodajnim mjestima. Trgovine za opremanje doma, trgovine rasvjetom i mnoge druge trgovine nude veliki izbor LED svjetla. Mnoge trgovine kućanskim aparatima imaju LED žarulje za upotrebu u hladnjacima i drugim kućanskim aparatima, ali također i LED stropne trake

LED svjetla su sada dostupnija nego ikad. S različitim dostupnim veličinama, stilovima i bojama, lako je pronaći LED svjetla koja su savršena za svaki projekt.